Normal 715bdae60a613d86723b39ca2c5c9e8664df548c

Help kanker de wereld uit!

Jennifer Weerman

Opgehaald

49
3% bereikt van mijn streefbedrag € 1.500
Qr

Doel actie

Met mijn actie wil ik graag een steentje bijdragen aan het wetenschappelijk kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. Zonder onderzoek zouden vele niet kunnen navertellen hoe zij de ziekte ervaren hebben. In het AVL werken onderzoekers iedere dag aan het ontwikkelen van de beste behandelmethoden voor iedere kankerpatiënt. Dat is fijn, omdat kanker echt niet kijkt naar leeftijd. Iedereen, jong of oud kan te maken krijgen met een vorm van kanker.

Mijn verhaal 

Mijn naam is Jennifer Weerman. Op 37-jarige leeftijd werd bij mij bij toeval ontdekt dat ik baarmoederhalskanker had. Ik liep al enige maanden rond met blaasontstekingen en daarbij klachten lijkend op wat bij niersteentjes hoort. 

Van november 2019 tot eind maart 2020 heb ik vele malen antibiotica gehad voor de blaasontstekingen. Steeds konden er geen niersteentjes worden gevonden. Begin april plaste ik er 1 uit. Ondanks het uitplassen bleef er heftige pijn, dus toch extra onderzoek. Er bleek nog een niersteentje te zitten. Deze zat vast en zou operatief worden verwijderd. 

Begin juni werd deze operatie gepland. Ik had de nodige complicaties. Direct weer een fikse blaasontsteking door de katheter die ingebracht was tijdens de operatie en daarna nog flinke nabloeding. 

Juist deze nabloedingen voelden niet goed. Dit had ik in 2008 niet gehad. Toen ook al niersteentjes gehad. Echter de artsen stuurden mij steeds terug naar huis vanaf de spoedeisende, er was echt niks aan de hand. 

Tot de derde week aanbrak. Nog steeds heftige bloedingen, zelfs zo heftig dat mijn urine nu donkerrood zag en zelfs met klonten. Dit werd niet vertrouwd. Maar waar kwam het vandaan? Het hele ziekenhuis werd erop gezet, heb 6 verschillende disciplines aan bed gezien, ook de gynaecoloog voor een uitstrijkje. 

Halverwege juli werd ik gebeld, eerder dan verwacht. Schokkend nieuws al. Het zag er zeer onrustig uit. Er moest verder onderzoek komen. Ik wilde wel onder narcose, want met lokale verdoving leek mij geen pretje. 

Ik kon begin augustus terecht en kreeg daarna eigenlijk al het nieuws. Er was kanker gevonden. Op de poli zou ik verder ingericht worden. Nog geen twee weken later had ik deze afspraak en kreeg mijn doorverwijzing voor het AVL. De kanker was te erg om in het ziekenhuis waar ik toen zat behandeld te worden. 

Eigen ervaring

Ik kan uit eigen ervaring dus vertellen, hoe snel het ineens je wereld op zijn kop kan zetten en daaromwil ik mij inzetten om onderzoek naar kanker mogelijk te maken. Dat trouwens niet alleen. Ik kies juist voor de AVLFoundation, omdat bij het AVL ik gezien en gehoord werd in mijn proces. Steun mij dus.

Help je mij mijn streefbedrag in te zamelen? Ik zou je hulp enorm waarderen.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.