Normal 715bdae60a613d86723b39ca2c5c9e8664df548c

Ik kom in actie voor kankeronderzoek

Jennifer Weerman

Opgehaald

15
1% bereikt van mijn streefbedrag € 1.500
Qr

Met mijn actie wil ik graag een steentje bijdragen aan het wetenschappelijk kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. Zonder onderzoek zouden vele niet kunnen navertellen hoe zij de ziekte ervaren hebben. In het AVL werken onderzoekers iedere dag aan het ontwikkelen van de beste behandelmethoden voor iedere kankerpatiënt. Dat is fijn, omdat kanker echt niet kijkt naar leeftijd. Iedereen, jong of oud kan te maken krijgen met een vorm van kanker. Aangezien ik er zelf door getroffen ben en gemerkt heb, hoe snel het ineens je wereld op zijn kop kan zetten, wil ik mij inzetten om onderzoek mogelijk te maken. Help je mij mijn streefbedrag in te zamelen? Ik zou je hulp enorm waarderen.

Wanneer jij doneert, ontvang je als dank van mij wanneer je jouw mailadres achterlaat een prachtig herinneringsboekje dat ik gemaakt heb. In 2019 werd mijn vader met kanker gediagnosticeerd. Mijn nichtje was hier ontzettend verdrietig over en dacht dat mijn vader dood zou gaan. Zij geloofde dat kanker iedereen dood maakte. Om haar troost te bieden, maakte ik een herinneringsboekje. 

Ik wist niet dat ik zelf ook getroffen zou worden door kanker. Eind juni 2020 werd mij het nieuws medegedeeld dat ik baarmoederhalskanker heb. Uiteraard was ook ik gebroken. Ik heb het herinneringsboekje opnieuw kritisch bekeken en heb er aanpassingen aan toegevoegd. 

Het herinneringsboekje is nu te gebruiken voorafgaand aan een ziekteproces of proces van overlijden, tijdens een ziekteproces of een proces van overlijden en na een ziekteproces of een proces van overlijden. Met het herinneringsboekje kun je een mooi en tastbaar iets maken voor je dierbaren. 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.