Virtueel Fietsen tegen Angiosarcoom

Paul Zagt

Opgehaald

3.385
67% bereikt van mijn streefbedrag € 5.000
Qr

Nog te gaan:

Waarom?

Een dierbaar familielid is vorig jaar met angiosarcoom (AS) gediagnosticeerd, een zeer zeldzame en agressieve kankervorm. Ze is pas 30. Het heeft een enorme impact op onze levens om haar te zien strijden tegen deze meedogenloze ziekte. Ik ben betrokken, maar wil ook op een andere manier steun bieden. Door geld op te halen hoop ik het onderzoek naar angiosarcoom in het algemeen te kunnen bevorderen. Als dit ook in het bijzonder mijn familielid zou kunnen helpen, zou dat natuurlijk grandioos zijn. Op dit moment loopt er een onderzoek naar AS binnen het AvL, waarbij deze opbrengsten een wezenlijke invloed zou kunnen hebben op de diepgang hiervan.

Hoe?

Met de racefiets. Zwift is een virtueel, online programma waarin men kan racefietsen. In dit programma is de Alpe d'Huez, een beroemdheid onder de bergen, nagemaakt. In Zwift heet deze berg de 'Alpe Du Zwift'. Mijn plan is om, vergelijkbaar met het idee van het 'Alpe d'HuZes'-evenement van de Kankerstichting, geld in te zamelen. Met een lengte van 12.44km en een stijgingspercentage van gemiddeld 8% is het een geweldige uitdaging, zeker als je hem vaker dan eens oprijdt.

Wanneer?

Zondag 07-03-2021, tussen 09:00 tot 18:00. Zo heeft iedereen nog ruim de tijd om de bergbenen te trainen. Tussen deze tijden proberen zo veel mogelijk deelnemers (en ik natuurlijk) de Alpe Du Zwift zo vaak mogelijk op te klimmen. Iedereen is vrij om te starten en te stoppen wanneer hij/zij wil. 

Wat moet ik doen?

Als je mee wilt doen vraag ik je een startdonatie van €15 te maken. Uiteraard is het ook toegestaan om te doneren zonder dat je meedoet! Ik krijg hier een melding van en zal je via email vragen of je ook mee fietst. Het is de sport om je te laten sponsoren door je omgeving zodat je per klim meer donaties kunt realiseren! Ik deel deze actie ook op social media zoals de Zwift Riders Facebookpagina, zodat er die dag zoveel mogelijk als team gereden zal worden.

Ik krijg nu al kippenvel als ik een team fietsers tegelijk de berg op zie ploeteren, voor dit doel. Ik wil het laagdrempelig, gezellig en natuurlijk succesvol maken, help je mee? Bedankt!

 

Tot in Zwift!

(Zwift ID: P. Zagt)

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.