Help de toponderzoekers

Thea Willemse

( Lid van team: Pieterpad voor TONIC-2 )

Opgehaald

2.365
47% bereikt van mijn streefbedrag € 5.000
Qr

Ik mag sinds een tijdje meedoen aan de TONIC-2 studie: 'het verbeteren van immuuntherapie bij triple negatieve borstkanker'. Daar ben ik ontzettend blij mee. Wij, mijn zoon en ik, gaan het Pieterpad lopen en willen hiermee geld inzamelen voor deze geweldige studie die mij hoop geeft. Sinds 2017 is deze vorm van kanker aan het licht gekomen. Ik heb de reguliere behandeling ondergaan, maar helaas is de kanker voor de derde keer teruggekomen. Helpt u mee deze hoopvolle studie te ondersteunen?

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.


Bekijk alle

2e Pieterpad-weekend

18-08-2021 | 21:20 Uur
14 en 15 augustus hebben wij de wandelschoenen weer aangetrokken en voor ons het 2e gedeelte van het Pieterpad gelopen. We zijn begonnen waar we de vorige keer geeindigd waren, in Zuidlaren. De eerste etappe van 18 km ging naar Rolde. We liepen o.a. langs een meanderende zijbeek van de Drentsche Aa met een prachtige ruige natuur. We kwamen door Gasteren, een esdorp met mooie oude Saksische boerderijen en het Balloërveld. De heide stond in bloei, daar boften we ontzettend mee. In Rolde hebben we geluncht.  Rolde was tot 1807 de hoofdstad van Drente. De 15e-eeuwse NH Jacobuskerk die hier staat, deed  destijds ook dienst als ’dingplaats’, waar recht gesproken werd. Natuurlijk hebben we ook nog een kijkje genomen bij de hunebedden. De 2e etappe, ook 18 km. ging naar Schoonloo. We kwamen door schitterende natuurgebieden met mooie vennen. We genoten van de kleuren, geuren, geluiden en de stilte. Gezeten op een een bankje, keken we naar de boeren, die het hooi aan het bundelen waren; er stond daar heel uitnodigend een tractor, maar........ we moesten het met de benenwagen doen.  Na een aantal Dextrootjes verder, kregen we onverwachts de kerktoren van Schoonloo in het zicht. Moe maar voldaan kwamen we bij ons onderkomen aan. Na een goede nachtrust en stevig ontbijt konden wij er weer tegen, richting Sleen. Een traject van 24 km, door de bossen die tussen 1920 en 1930 aangeplant zijn; staken het Oranjekanaal over en wandelden langs grazende schapen. Liepen op flintenwegen, gemaakt van stenen en veldkeien die bij de ontginning van de heide verzameld werden en voor werkverschaffing zorgden. We zagen enkele afbakeningen van de marken; de vroegere rechtspraakgebieden en het monument van de uitdenksters van het Pieterpad; passeerden de Papeloze Kerk, deze naam verwijst naar de Reformatie. Een heidegebied, waar ze buiten het gezichtsveld van de katholieken, veldpreken konden houden. Wat we niet tegen kwamen, was een gelegenheid waar we een koffietje of lunch konden doen. Gelukkig waren we er op voorbereid en na een afstand van totaal 60 km gelopen te hebben, kwamen we in Sleen aan en zat ons zonnig en gezellig Pieterpad-weekend er weer op! Het is heel waardevol om deze wandeling met mijn zoon te doen en kijk uit naar de volgende etappe die eindigt in Coevorden. Hartelijke groet, Thea en natuurlijk ook van Michiel