Ik kom in actie voor kankeronderzoek en loop 90 km van het Pieterpad

Anke Hogenkamp

Opgehaald

3.150
114% bereikt van mijn streefbedrag € 2.750

Na mijn behandeling voor schildklierkanker in het AvL wil ik graag wat terug doen. Schildklierkanker is een Zeldzame kankersoort maar door onderzoek nu goed behandelbaar. Het is zo belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan zodat kanker voor iedereen te behandelen is! Dit jaar loop ik in 4 dagen een gedeelte van het Pieterpad, 90 kilometer.

Een kennis is begin juni overleden, ze had alvleesklierkanker. Een vriendin van me heeft begin mei te horen gekregen dat ze neuskanker heeft en wordt hiervoor behandeld in het UMCG. Dit geeft me nog meer reden om deze loop te lopen!

Met mijn actie wil ik graag een steentje bijdragen aan het wetenschappelijk kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. In het AVL werken onderzoekers iedere dag aan het ontwikkelen van de beste behandelmethoden voor iedere kankerpatiënt.
Help je mij mijn streefbedrag in te zamelen? Ik zou je hulp enorm waarderen.

Liefs, Anke


Bekijk alle

kijkje in de keuken van het AVL

17-10-2023 | 18:04 Uur
Lieve sponsoren, Een aantal weken geleden mocht ik kijken bij de afdeling onderzoek van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Ik mocht, met een aantal andere lopers, kijken op de afdeling van immuntherapie. Dit was erg interressant, heel veel onderzoek om de juiste combinatie hiervoor samen te stellen wordt gedaan in combinatie met onderzoekers en een computerprogramma, dat scheelt echt dagen tijd zoniet weken. Zo knap hoe ze de immuntherapie helemaal op je af kunnen stemmen. Sinds een korte tijd is het goed mogelijk om bepaalde vormen van borstkanker hiermee te kunnen behandelen. Toen ik vertelde dat ik zelf de kankercellen heb mogen bekijken op de afdeling radiologie en dat ik de kleur, paars, zo mooi vond kreeg ik te horen dat er een kleur stof is toegevoegd die de kankercellen zichtbaar maken..... Kankercellen zijn kleurloos.... beetje disillusie maar wel weer fijn dat de kleur paars is gebruikt! Ook werd er verteld over het Muizenhuis, dat is een gigantische oppervlakt met allemaal muizenhokjes, daar zitten meerdere muizen in, met een eigen luchtafvoer en -toevoer. Als er bijvoorbeeld iemand geopereerd is aan darmkanker wordt er na de operatie al meteen een kuur gegeven om eventuele uitzaaiingen of achtergebleven kankercellen te behandelen. In een muizenhokje krijgen de muizen dezelfde soort kanker (ingespoten of ingepland dat begreep ik niet helemaal) en diverse behandelingen/kuren worden dan bekeken. Mocht hier een andere behandeling/kuur beter resultaat hebben dan krijgt de patient ook een andere behandeling waardoor de overlevingskans vele malen groter wordt. Ik ben tegen het gebruik van dierproeven maar moet zeggen dat ik hier wel anders naar kijk. Ik hoop echt dat ik nooit in zo een situatie terecht ga komen....Ik wilde jullie dit nog even laten weten en ik zit echt alweer te kijken hoe ik het volgend jaar ga doen voor mijn Pieterpadsponsorloop! Groetjes,Anke