www.carolahelpt.nl

Carola van 't Schip

Opgehaald

283.605
113% bereikt van mijn streefbedrag € 250.000

Als je van de één op de andere dag in een storm belandt...
...dan ziet het leven er heel anders uit. Dit kan ook jou overkomen.

Dit is het persoonlijke verhaal van Carola van 't Schip, haar ziekte en haar motivatie om baanbrekend onderzoek tegen kanker mogelijk te maken.

Onze missie:

ONDERZOEK IMMUUNTHERAPIE

Stichting CarolaHelpt heeft tot doel vooruitstrevend onderzoek naar optimalisatie van immuuntherapie financieel te ondersteunen. Alle donaties komen direct ten gunste van een door ons gekozen onderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.

Immuuntherapie is het nieuwe wapen in de strijd tegen kanker en wordt inmiddels bij verschillende soorten kanker ingezet als standaard behandeling. De resultaten zijn veelbelovend maar nog lang niet alle patiënten hebben baat bij immuuntherapie. Er is nog veel onderzoek nodig om behandelingen te optimaliseren en patiënt doelgericht te maken. Ons doel is om deze onderzoeken te financieren. De ontwikkelingen van immuuntherapie, onderzoeken en studies worden als eerste ingezet bij kankersoorten die niet reageren op bestaande behandelmethoden zoals chemotherapie en bestraling. Vandaar dat baanbrekende onderzoeken het eerst bij die soorten kanker worden gedaan. Melanoomkanker is zo'n soort kanker. De resultaten van de onderzoeken die wij steunen komen van pas bij veel meer soorten kanker.

Carola van 't Schip

INITIATIEFNEMER

Ik heb samen met mijn man Mark het initiatief genomen om onderzoek naar optimalisatie van immuuntherapie te ondersteunen omdat ik als geen ander weet hoe belangrijk dit is. In 2012 kreeg ik de diagnose uitgezaaide melanoomkanker met uitzaaiingen in mijn longen en hersenen. Mijn levensverwachting was slechts 3 maanden. De nieuwste soorten immuuntherapie, twee hersenoperaties en talloze andere ingrepen hebben ervoor gezorgd dat ik tot op de dag van vandaag kan bijdragen aan meer onderzoek middels de door mij opgerichte Stichting CarolaHelpt. Zo proberen wij uit een zeer slechte situatie toch iets moois te halen. Omdenken heet dat. Als je wilt weten hoe het sindsdien met mij gaat kun je naar mijn persoonlijke blog gaan. Mijn eigen medische situatie is nog steeds zeer onstabiel en erg onzeker. Na het lezen van mijn blog kan de conclusie niet anders zijn dat dat er veel meer onderzoek nodig is om immuuntherapie nog succesvoller en patiënt doelgericht te maken.

Stichting CarolaHelpt

I.S.M. ANTONI VAN LEEUWENHOEK ZIEKENHUIS

Ik steun met Stichting CarolaHelpt de onderzoeken die in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis o.l.v. Prof. Dr. C.U. Blank worden gedaan. Het AvL behoort tot de 10 beste onderzoek centra ter wereld. Carola is het boegbeeld van deze actie. CarolaHelpt is geen actie voor haar persoonlijke situatie maar voor de talloze lotgenoten die de komende jaren nog zullen volgen. Voor het onderzoek wat in het AvL onder leiding van Prof. C. Blank wordt uitgevoerd, is € 70.000 per jaar nodig. Het bedrag wat u doneert gaat rechtstreeks naar het lopende onderzoek van prof. Dr. Blank. Lees meer over dit onderzoek op www.carolahelpt.nl en doneer alsjeblieft. 

Het onderzoek

In het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis te Amsterdam wordt o.l.v. Prof. C. U. Blank een onderzoek gedaan naar de zogenaamde “signature” van ons immuunsysteem. Hiervoor is een onderzoekster aangesteld; Trieu My Van. Voor dit onderzoek is bij Nanostring in Seattle een Digital Spatial Microscope aangeschaft. Deze zeer geavanceerde microscoop is ontwikkeld in nauwe samenwerking met NASA en Google. Deze Nanostring microscoop maakt het mogelijk om op celniveau in de tumor te kijken. De microscoop beschikt over 1 miljoen spiegels die stuk voor stuk afzonderlijk kunnen worden ingesteld! Dit onderzoek analyseert de tumor op celniveau om de interactie tussen de kankercellen en de immuuncellen van de patient beter te begrijpen. Met de resultaten kan een op de patient gepersonaliseerde immuuntherapie ontwikkeld worden.