Doneer voor onderzoek naar voorstadium vulvakanker!Alle beetjes helpen

Carolien Boshuis

( Lid van team: Kickboks powervrouwen )

Opgehaald

6.612
18% bereikt van mijn streefbedrag € 35.000

https://www.varnws.nl/regio/stichtsevecht/nieuws/29050/kickboksen-om-geld-op-te-halen-voor-kankeronderzoek

Met onze teamactie willen wij graag een steentje bijdragen aan het wetenschappelijk kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek naar de ziektekenmerkers van VIN oftewel voorstadium vulvakanker waar nog heel weinig over bekend is.

Persoonlijk zit ik al nu (aug 2022) 4,5 jaar in het voorstadium vulvakanker. Toen dit bij mij ontdekt is, wist ik niet eens dat dit bestond! Net als vele mensen met mij.
In de afgelopen 3,5 jaar ben ik actief bezig geweest om aandacht te vragen voor een studie te laten openen naar deze ziekte.

En nu is het zover! Ik ben in december 2021 gevraagd om proefpersoon te zijn voor het onderzoek naar ziektemerkers van VIN, oftewel vulvakanker, geleid door het Anthoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.

De studie, ook wel VENUS studie (Vulvaire intra-Epitheliale Neoplasie in sitU Studie) genoemd, richt zich op vrouwen met voorstadium vulvakanker (VIN) waarbij er wordt gekeken of er een correlatie is tussen bepaalde ziektemerkers en het beloop van de ziekte. Ze hopen hiermee een onderscheid te kunnen maken tussen vrouwen met VIN die een lager of hoger risico hebben op het ontwikkelen van vulvakanker. Vrouwen met een lager risico op vulvakanker zouden hierdoor mogelijk minder ingrijpende behandelingen hoeven ondergaan.

Vanwege de 3,5 jaar wil ik met de boks-actie een symbolisch bedrag van €35000,- ophalen.

Als initïatiefneemster wil ik samen met mijn kickboksinstructrice van Club BE it, een vrouwen fit-boksenclub in maarssen, zo veel mogelijk geld inzamelen.

En dat doen we natuurlijk niet zómaar. We willen er echt iets voor doen! Daarom ging ik, samen met een grote groep vrouwen, op 30 januari, de bokshandschoenen aantrekken en in het kader van “World fight cancer day” (4 februari jl.), vier uur lang gebokst voor aandacht als bijdrage naar dit onderzoek.

Naast dat we graag een financiële bijdrage leveren aan dit onderzoek, wil ik met deze actie vulvakanker of voorstadium vulvakanker bij mensen onder de aandacht brengen en mensen bewust maken hoe belangrijk het is dat vrouwen én mannen écht deelnemen aan het bevolkingsonderzoek wanneer zij hier een oproep voor krijgen. Deze onderzoeken kunnen veel ellende voorkomen doordat je er tijdig bij bent en zelfs levensreddend zijn.

Wij vechten samen voor meer awareness voor (voorstadium) vulvakanker!

Begin 2018 werd ik 30 jaar en kreeg ik post voor de baarmoederhalsuitstrijk. Hier kwam na meer onderzoek bij de gyneacoloog uit dat ik voorstadium baarmoederhalskanker had. Tijdens de 1e operatie werden er verdachte witte vlekjes gevonden op mijn schaamlippen, na onderzoek d.m.v. een biopt kwam daar voorstadium vulvakanker uit. Nu 4,5 jaar verder ben ik inmiddels 2x geopereerd aan de baarmoederhals en ben ik nu 3 jaar daar 'schoon' verklaard, en 7x geopereerd aan de vulva. Waarvan vorig jaar 3 operaties in 7 maanden tijd en 1x 8 dagen opgenomen in februari in het NKI, de laastse vulva operatie was 20 juli jl. Een erg pittige periode voor mij en mijn gezin. Helaas blijft het voorstadium vulvakanker terugkeren. 

In het AVL werken onderzoekers iedere dag aan het ontwikkelen van de beste behandelmethoden voor iedere kankerpatiënt. Help je mij/ ons het streefbedrag in te zamelen? Je hulp wordt enorm gewaardeerd en alle kleine beetjes helpen♡🙏💗

Doneer je €100,- of meer vanuit je bedrijf, neem ik contact met je op om je bedrijfslogo te vragen dan voeg ik je toe aan de sponsors, die komen in een slide voorbij onderstaand aan deze pagina.

Mijn verhaal in het LindaMagazine:

https://olijf.nl/nieuws/vier-verhalen-over-vulvakanker-in-linda kies voor Carolien

Mijn verhaal op het online platform van Olijf:

Carolien (31): ‘Meisje, ik heb slecht nieuws: je hebt het voorstadium van vulvakanker’ https://olijf.nl/ervaringsverhalen/carolien-1
 
Online artikel RTV Utrecht:
 
https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3294608/boksen-tegen-vulvakanker-niemand-zegt-dat-je-met-een-spiegeltje-je-schaamlippen-moet-controleren
 
Instagram Antoni van Leeuwenhoek:
 
https://www.instagram.com/p/CZwXpDRKcGu/?utm_medium=share_sheet
 
Radio intervieuw gemeente Stichte Vecht:
 
https://rtvstichtsevecht.nl/radio/gemist/grijs-van-haar-jong-van-geest/4fe779fe-6ed6-4421-94f1-780f06636dd5/podcast-zaterdag-live-een-indrukwekkend-gesprek-met-carolien-boshuis
 

Veel liefs Carolien Boshuis♡