wandelen als medicijn

Debora den Haring

Opgehaald

10.415
104% bereikt van mijn streefbedrag € 10.000

op 27 april 2022 start ik met mijn wandeling vanuit Groningen tot aan het AVL in AMsterdam om geld op te halen voor onderzoek naar nieuwe behandelmethodes voor kanker in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Ik ga zelf elke kilometer omzetten in euro’s en vraag mijn familie, vrienden, collega’s en organisaties om mij ook te sponsoren om zo een geweldig bedrag op te halen voor onderzoek naar kanker.

Ik verwacht deze afstand te lopen in 9 dagen en elke dag loopt er iemand anders met mij mee.

De route die ik ga lopen is mij helaas wel bekend. In 2019 kreeg ik te horen dat ik uitgezaaide borstkanker had en dat er geen genezende behandeling meer mogelijk was. Mijn wereld stortte in. Als moeder van 2 kleine kinderen was ik nog lang niet klaar met leven.

Mijn vader wees me op de mogelijkheden van het Antoni van Leeuwenziekenhuis en daar vroeg ik een second opinion aan. Godzijdank werd ik ingeloot voor een studie naar een intensieve behandelmethode bij uitgezaaide kanker….. een spannende tijd brak aan met heel veel ritten naar Amsterdam. Het was een heftige, slopende tijd. Maar, de behandeling sloeg aan en nu, 2,5 jaar later, ben ik er nog steeds, bruisend van energie. Ik geniet van elke dag die ik erbij gekregen heb, van mijn gezin, mijn lieve familie en vrienden die ons zo gesteund hebben. Wat mij in die tijd heel veel geholpen heeft is wandelen. Blijven bewegen en in de natuur zijn gaf me elke keer rust, voldoening en troost. Hoe rot ik me ook voelde, als ik naar buiten ging (en soms waren het echt maar 20 stappen die ik zette) ik voelde me altijd beter.

Daarom wil ik deze actie ook wandelend doen. 9 dagen lopen van Groningen naar Amsterdam. Aan het eind van deze lange wandeling hoop ik een cheque met veel nullen te kunnen overhandigen!!!!

Met mijn actie wil ik graag een steentje bijdragen aan het wetenschappelijk kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. In het AVL werken onderzoekers iedere dag aan het ontwikkelen van de beste behandelmethoden voor iedere kankerpatiënt. Help je mij mijn streefbedrag in te zamelen? Ik zou je hulp enorm waarderen.