Ik kom in actie voor kankeronderzoek vader schoondochter

Henry van Steenis

( Lid van team: Pelgrimsroute Nederland-Spanje voor zeldzame kankers  )

Opgehaald

225
0% bereikt van mijn streefbedrag € 50.000

Maandag 1 mei vertrekken wij uit Zierikzee om de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella te fietsen. Waarom? Wij willen zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek naar zeldzame kankers. De vader van mijn schoondochter (66 jaar) heeft namelijk uitgezaaide borstkanker en is niet meer te genezen én sinds januari dit jaar is er ook nog eens een zeer agressief kleincellig carcinoom in het strottenhoofd (NEC) bij de moeder van mijn schoondochter (61 jaar) gevonden, wat tot op heden ook ongeneeslijk is. Een verschrikkelijk scenario voor twee hele lieve mensen. Ik fiets 1 mei helemaal naar Spanje (Santiago de Compostella) om geld in te zamelen voor de vader van mijn schoondochter (Willem).

Mannen met borstkanker zijn ontzettend zeldzaam (160 gevallen per jaar in NL). Helaas worden zij hetzelfde behandeld als vrouwen, terwijl mannen een hele andere hormoonhuishouding hebben en hierdoor nog meer klachten ondervinden. Wij willen geld inzamelen voor meer onderzoek naar mannen met borstkanker, waar dokter Schröder van het AvL zich mee bezighoudt. De gemiddelde 'overleving' na uitzaaiing is helaas maar 25 maanden.

Help je ons het streefbedrag in te zamelen? Wij hopen door onze fietstocht geld in te zamelen voor studies die Willem & Ria nog kunnen helpen door hun leven te verlengen.

Je hulp wordt enorm gewaardeerd!