Hollen voor Hannes

Familie Paauw

( Lid van team: Familie Paauw )

Opgehaald

38.825
1294% bereikt van mijn streefbedrag € 3.000

Op zaterdag 5 februari rennen wij een ronde van 8km samen met 150 vrienden en familieleden,(maar dan op eigen locatie i.v.m. de corona maatregelen). Dit doen wij om aandacht te trekken en geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van onze zoon en broertje Hannes. In mei 2021 kreeg hij de diagnose wekedelen kanker (alveolar soft part sarcoma) met uitzaaiingen in de botten en longen, in december 2021 hebben wij te horen gekregen dat de artsen niks meer kunnen betekenen.
Het is een zeldzame vorm van kanker en de ziekte gedraagt zich agressief. Hij is 22 jaar en was bezig met afstuderen toen deze ziekte ons leven totaal op zijn kop zette. Omdat deze vorm van kanker zo zeldzaam is, is er weinig over bekend en zijn er niet veel behandelmethoden. Met onze teamactie willen wij graag een steentje bijdragen aan het wetenschappelijk kankeronderzoek naar sarcomen in het Antoni van Leeuwenhoek, Hannes gaat hier niet meer mee geholpen worden maar we hopen in de toekomst op betere behandelmogelijkheden.
In het AVL werken onderzoekers iedere dag aan het ontwikkelen van de beste behandelmethoden voor iedere kankerpatiënt.
Help je ons een mooi bedrag in te zamelen? Je hulp wordt enorm gewaardeerd.


Bekijk alle

Bedankt alle hollers en donateurs!!

06-02-2022 | 22:36 Uur
Gisteren was het zover: ruim 200 mensen holden of wandelden voor onze actie Hollen voor Hannes. Dat gebeurde vrijwel gelijktijdig en op veel plaatsen: Ursem, Breda, de Veluwe, Amsterdam, Friesland, Bergen, Heiloo, Hoorn, Scharwoude, Oostwoud, Schermerhorn, Oudendijk, Julianadorp, Medemblik, Arnhem. Zelfs op de Cariben werd 1,5 km in zee gezwommen. Via Instagram #hollenvoorhannes werden alle belevenissen gedeeld in een lange rij prachtige filmpjes en foto’s. Beelden waar het enthousiasme van afspat. Er werd afgezien, plezier gemaakt en verdriet om onze Hannes gedeeld. Allemaal verbonden aan hetzelfde doel. In een ‘hart-onder-de-riem’ bericht voor alle hollers, schetste dr. Van Der Graaf, arts bij het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en behandelaar van Hannes dit doel nog eens treffend: https://www.instagram.com/p/CZlo-fFo1HL/?utm_medium=share_sheet. Maar liefst 1200 mensen doneerden voor de actie en er is inmiddels 36.000 euro opgehaald voor onderzoek naar wekedelenkanker. Een resultaat dat we nooit hadden verwacht. Wat zijn we jullie allemaal ongelooflijk dankbaar voor deze dag. We zitten nog steeds hoog in onze energie en zijn enorm verrast door alle mensen die zo bevlogen meededen aan Hollen voor Hannes. Hoe het de komende tijd met Hannes zal gaan, weten we niet. Hij geniet van elk moment van warmte en gezelligheid met iedereen die hem dierbaar is. Deze dag, 5 februari, heeft ons heel veel kracht gegeven en het gevoel dat we er niet alleen voor staan. Wij danken jullie allemaal dat we dit met zijn allen voor elkaar hebben gekregen. Heel veel liefs van Hannes, Belinda, Angeliek, Wessel, Marit en Sjon. Nieuwsgierig naar de beelden van gister? https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE4MjAyMjczNTEzMTc4MjY3?story_media_id=2766866907699517709_51373990957&utm_medium=share_sheet