herinnering aan Jellie Brouwer

31 maart 2024 14:02

De afgelopen 2 dagen liep ik met mijn vriendin Barbara het stuk van Groningen naar Rolde. We hadden geluk met het weer, want hoewel het thuis in Dordrecht-Rotterdam regende, was het droog tijdens onze wandelingen in het noorden. We liepen over de heidevelden van de Drentsche Aa. Wat kan Nederland toch mooi zijn! De 2 dagen brachten ons weer veel gezelligheid en mooie gesprekken.

We sloten gisteravond heel symbolisch af met een concert van Philip Kroonenberg in Amen, een plaatsje vlakbij Rolde waar onze tocht van gisteren toevalligerwijs eindigde. 

Philip is de man van Jellie Brouwer. Jellie beschreef vorig jaar in een uitgebreid artikel in de volkskrant haar persoonlijke verhaal rondom haar ziekteproces met erfelijke maagkanker.

https://www.volkskrant.nl/volkskrant-magazine/kunststof-presentator-jellie-brouwer-ik-heb-het-leven-ervaren-als-een-feest-en-dan-is-het-klote-als-je-eerder-weg-moet~bb938753/

Jellie overleed kort na het verschijnen van dit artikel. Philip heeft, samen met zijn 3 dochters, de emoties rondom het hele ziekteproces en uiteindelijk het verlies van zijn vrouw prachtig verwoord in oa zijn nieuwe album "Wherever you are". https://open.spotify.com/album/5ChFvz24sSxsl0kznlbFOy?si=Jp-hDOZoSMCyELZ-XQIzSg. 

Wat was het mooi om jullie optreden te mogen bijwonen Philip!

Zie ook:  

https://www.rtl.nl/tv/fragmenten/video/3664d9ce-85a1-4c0a-8e49-022364ef1982/jellie-brouwer-wilde-meer-aandacht-voor-erfelijke-maagkanker