Cambridge

25 april 2024 23:24

Ik onderbreek mijn Pieterpad avontuur regelmatig, bijvoorbeeld om een dag te werken, een congres te bezoeken of even een paar dagen thuis te zijn bij mijn gezin... en om mijn voeten een beetje rust te geven! 

De afgelopen week had ik even een Pieterpad-pauze om Cambridge te bezoeken. Ik had het voorrecht om een dag mee te kijken op de scopieafdeling van de universiteit van Cambridge bij Massimiliano di Pietro, een MDL arts met expertise in erfelijke maagkanker. Mensen met erfelijke maagkanker uit de hele UK komen naar Cambridge voor hun maagsurveillance.

Hoewel we elkaars werk vanuit publicaties kennen, is het toch altijd leuk om bij elkaar in de keuken mee te kijken. Zo doe je weer nieuwe inspiratie op over verbetering van je eigen werkwijze. Maar ook waardeer je weer wat er op je eigen afdeling al zo goed gaat! Ik ben met een hoop nieuwe ideeën weer terug naar Nederland gegaan en kijk uit naar verdere samenwerking! Om te beginnen staat het gezamelijk herschrijven van de richtlijn over erfelijke maagkanker in Porto in juni op de agenda.