Ik kom in actie voor kankeronderzoek schoonmoeder

Leroy van Steenis

( Lid van team: Pelgrimsroute Nederland-Spanje voor zeldzame kankers  )

Opgehaald

918
1% bereikt van mijn streefbedrag € 50.000

Maandag 1 mei vertrekken wij uit Zierikzee om de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella te fietsen. Waarom? Wij willen zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek naar zeldzame kankers. Mijn schoonvader (66 jaar) heeft namelijk uitgezaaide borstkanker en is niet meer te genezen én sinds januari dit jaar is er ook nog eens een zeer agressief kleincellig carcinoom in het strottenhoofd (NEC) bij mijn schoonmoeder (61 jaar) gevonden, wat tot op heden ook ongeneeslijk is. Een verschrikkelijk scenario voor twee hele lieve mensen. Ik fiets naar Santiago de Compostella om geld in te zamelen voor onderzoek naar kleincellig carcinomen/Neuro endocriene Carcinomen (NEC) voor mijn schoonmoeder.

Kleincellig carcinomen zijn ontzettend zeldzaam, zeker diegene die mijn schoonmoeder heeft: een kleincellig carcinoom in haar strottenhoofd. Dit is een Neuro Endocrien Carcinoom (NEC). Volgens haar oncoloog komt deze vorm maar 2-3 keer per jaar voor in Nederland. Doordat dit type kanker zo weinig voorkomt, is er ook weinig geld beschikbaar voor onderzoek. Dat terwijl er momenteel amper behandelopties zijn: 1 zware chemo en dan een operatie of bestraling. De gemiddelde 'overleving' is slechts 19,7 maanden. Het AvL heeft een NEC-centrum, waarvoor ik graag geld wil inzamelen voor verder onderzoek!

Help je ons het streefbedrag in te zamelen? Wij hopen door onze fietstocht geld in te zamelen voor studies die mijn schoonouders nog kunnen helpen door hun leven te verlengen . Je hulp wordt enorm gewaardeerd!