M

Ik kom in actie voor kankeronderzoek, doneer je ook?

Mark Hoornweg

Opgehaald

24.585
122% bereikt van mijn streefbedrag € 20.000

Lieve mensen,

Het is 2022, ik ben 37 jaar, getrouwd met mijn grote liefde, heb twee lieve kinderen, een prachtig bedrijf en veel fijne mensen om me heen. Klinkt prachtig, is het ook. Totdat alles in een oogwenk veranderde.. Ongeveer een jaar geleden werd mijn lieve vrouw gediagnosticeerd met borstkanker.

Je hoort vaak dat borstkanker goed te behandelen is, dus de dag waarop we het verdrietige nieuws kregen waren we vol goede moed en vertelden we iedereen; het is niet leuk, maar het komt allemaal goed!

Totdat we op donderdagmiddag een telefoontje kregen; Helaas gaat het om een agressieve triple negatieve variant. Een wat?? Nog nooit van gehoord.. Tot overmaat van ramp werd acht weken na de diagnose ook onze dierbare vriendin Gonnie gediagnosticeerd met dezelfde triple negatieve borstkanker... 

Uiteraard is er angst, maar ook de overtuiging dat we het traject zo goed mogelijk gaan doorlopen; blijven wandelen, sporten, gezond eten, kinderen ondersteunen en genieten van de kleine dingen! Monter doorliepen we de eerste chemotherapie, misschien valt het wel mee! Haren vallen niet uit, we wandelen elke dag 5 kilometer en we lachen met de kinderen. 

Al snel werden we ingehaald door de realiteit, de gemene rode zakjes met gif waren zwaar.. Sloopkogels zoals iemand in het programma “over mijn lijk” ze noemde. Elke kuur kwam harder en harder binnen.. Van de 5 kilometer wandelen bleef niets meer over, het lichaamsgewicht nam fors af en oh ja… het haar… het haar viel met bossen tegelijk uit..

Ik kan niet uitleggen wat chemotherapie doet met een mens. Je denkt dat je een beetje een idee hebt wat er gaat komen, totdat je daadwerkelijk je vrouw zwaar vermagerd, kaal en intens ziek naar de wc tilt.. 

Op dat soort momenten denk je niets anders dan; vandaag maar zien te overleven. Je staat machteloos en ziet je vrouw steeds zieker worden van alle behandelingen. 

 

Wat is Triple Negatieve borstkanker?

Heel kort door de bocht: Triple negatieve borstkanker is een zeer agressieve vorm van borstkanker, treft jaarlijks ongeveer 15% van de patiënten met borstkanker en met name jonge vrouwen.

Vaak is de klassieke chemotherapie de enige mogelijkheid. De geweldige ''nieuwe'' medicijnen in de strijd tegen kanker kunnen niet worden ingezet vanwege de eigenschappen van de kankercel.

Door de agressiviteit en beperkte behandelmogelijkheden is het vaak een veel te snelle en oneerlijke strijd voor de patiënt. Het is en blijft op dit moment een vervelende rotvariant. 

 

Wat ga ik doen?

De tranen vloeiden bij mijn vrouw toen de blonde lokken werden afgeknipt en kaalgeschoren. Wat verschrikkelijk was dat.. Mensonterend.. Je bent al zo ziek, wordt ook dat nog van je afgenomen..

Ikzelf heb al jaren een kaal hoofd en beloofde: als mama die pruik moet dragen, doe ik met haar mee! Nu beloof ik niet dat ik het zo lang vol ga houden. Het schijnt nogal oncomfortabel te zijn en heet 🥵, maar het is niks vergeleken bij alles wat zij mee moesten maken. Ik ga het zo lang mogelijk volhouden 💪🏻

Voor mijn lieve vrouw en vriendin, de sterkste mensen die ik ken, lieverds dit is voor jullie!!

Ook wil ik iedereen via deze weg bedanken voor de overweldigende hoeveelheid liefde en aandacht voor ons gezin. Kaarten, cadeaus, bloemen, maaltijden, medische contacten en heel veel liefde, iedereen droeg op zijn of haar manier bij.. Elke dag weer.. niets was gek genoeg! Wat een groot voorrecht om zoveel lieve mensen om ons heen te hebben! 

 

Hoe kan je helpen?

Ik koppel dit aan een heel belangrijk onderzoek. Er MOET namelijk een alternatief komen voor de chemotherapie, ook voor mensen met triple negatieve kanker! Of misschien is de eerste stap wel om überhaupt een medicijn tegen deze agressieve variant te vinden.

Helaas kunnen we niet meer het leed van mijn vrouw en vriendin, verzachten of terugdraaien, Gonnie is helaas ondertussen overleden, maar wel dat van vele andere jonge moeders, vriendinnen, vrouwen en dochters voorkomen in de toekomst. Daarom steun ik met veel liefde het onderzoek van dr. Kok. Met haar onderzoek zoekt ze naar een nieuw medicijn in de vorm van immuuntherapie, om ook deze zeer gevaarlijke variant tegen te gaan. Het onderzoek is zeer concreet en de eerste trials lopen al en kunnen heel snel een significante bijdrage gaan leveren.

Help ook mee, voor alle lieve vrouwen, dochters en moeders in jouw leven, en doneer via deze website. Elke donatie is welkom! 

Bedankt!!

 

Meer over het onderzoek lees je hier:

https://www.avl.nl/nieuwsberichten/2021/op-zoek-naar-een-persoonlijke-behandeling-bij-triple-negatieve-borstkanker/

https://www.avl.nl/nieuwsberichten/2019/triple-negatieve-borstkanker-voorbehandeling-met-chemo-lijkt-immuuntherapie-te-verbeteren/

https://www.mednet.nl/nieuws/is-triple-negatief-nog-steeds-zo-negatief/