Klaar voor de start....AF!

23 juli 2021 22:18

Een paar weken geleden was het nog afwachten hoe de nieuwe behandelingen zouden uitpakken voor mijn moeder. Maar we hadden het plan opgevat om een van de grote hobby's van mijn moeder, wandelen, naar een hoger plan te brengen. We gaan het Pieterspad lopen. Bijna 500km langs prachtige plekjes in eigen land.

De reguliere behandelingen tegen kanker hebben de ziekte niet weg kunnen houden. Maar we zijn ontzettend blij dat er hoop is in de vorm van onderzoek naar immuuntherapie. Mijn moeder heeft inmiddels 3 behandelingen achter de rug en met verbazingwekkende resultaten: de tumoren worden kleiner. Ze voelt zich goed en we kunnen van start. Ze werkt hard aan haar gezondheid door middel van gezonde voeding, beweging en een onuitputtelijke positieve mindset. Ik ben er van overtuigd dat dit een positief effect heeft op haar welzijn en dat ze daarom nog volop kan genieten van de mooie dingen in het leven.

Ik vind het geweldig we nu samen het Pieterpad gaan lopen. Vele uren quality-time met mijn lieve moeder. Voor de eerste etappes reizen we af naar het noordelijke Pieterburen. Best een eind rijden, dus maken we een vliegende start door 3 etappes te lopen met overnachting in Groningen. Voor dag en dauw zijn we vertrokken om de eerste bus uit Groningen naar Pieterburen te kunnen halen en het beste van de dag te maken. Om 9:05 staan we bij de groter banner: "START PIETERPAD". De zon schijnt. Het weer kon niet beter, net zoals de sfeer.

De route voerde ons langs historische routes en vaarwegen door het 'ommeland'. Heel erg interessant om de geschiedenis van ons land nog een beetje beter te leren kennen en de eeuwenoude kenmerken in het landschap te herkennen. Ondertussen natuurlijk alle tijd om bij te kletsen en te filosoferen, maar daar zullen we jullie niet mee vermoeien.

Na 12 kilometer komen we in Winsum aan en gaat precies het terras open voor een stevige lunch. Ik doe ook even mijn schoenen uit, waar mijn voeten toch wel aan moeten wennen. Heerlijk om even bij te komen, maar nog wel ruim 20km voor de boeg voordat we in Groningen zullen zijn. Zullen mijn voeten het volhouden?

De tweede etappe was ook prachtig. Het zijn zulke mooie paden en wateren waar we langs komen dat het continu genieten is. Halverwege de 2e etappe van de dag is het tijd voor een break. En als een we de brug overkomen, staat in de schaduw een busje geparkeerd waar heerlijke ijsjes worden verkocht. Een geschenk uit de hemel! Met blote voeten in het gras hebben we van de verkoeling genoten.

Om 17:30 komen we ons hotel binnengelopen. Wat een super mooie dag!! We geven elkaar een high-five. Vermoeid, met lichtelijk zere voeten en een voldaan gevoel strijken we neer op terras.

Op zondagmorgen zijn we als eerste gasten op in het hotel om er weer een mooie dag van te maken. Vandaag lopen we 24km van Groningen naar Zuidlaren. Deze route loopt langs de wateren ten zuiden van Groningen langs en over de Hondsrug. Een gebied dat in de voorlaatste ijstijd is vormgegeven. Geweldig ziet het er uit. We hebben weer de hele ochtend mooie gesprekken gehad, maar naar het eind toe werd het wel wat stiller. Vermoeid maar heel voldaan komen we in Zuidlaren aan.

Een mooi begin van een lange reis. Elke paar weken gaan we een of meerder etappes lopen en we hopen in een jaar de volledige route te hebben gelopen. We zouden het geweldig vinden als we met deze actie ook het onderzoek dat mijn moeder hoop geeft kunnen steunen. Daarvoor kan je een bijdrag overmaken dat direct het betreffende onderzoek ten goede komt. We zijn dankbaar voor elke steun! Tot de volgende etappe.