Update

29 oktober 2018 17:08

Een update na een lange stilte op deze pagina. Er is een hoop gebeurd en helaas niet erg positief. Aan het einde van vorig voetbalseizoen liep ik een enkel blessure op. Ik had er niet erg veel last van, maar ik bleef rondlopen met een constante dikke/gezwollen enkel. Na een echo en een röntgenfoto bleek er haakvormig in mijn enkelgewricht te zitten, wat gekomen zou zijn door slijtage. Om dit verder te onderzoeken zou ik een MRI scan krijgen in het CMH (centraal militair hospitaal). Uit de MRI bleek dat er inderdaad slijtage (haakvormig) in mijn enkelgewricht was ontstaan maar daarnaast werd ook een afwijking gezien op de “syndesmosis”. Een (enkel)band gissen mijn kuit- en scheenbeen.  Waarschijnlijk afgescheurd zei de arts maar dat is lastig in te schatten. Hij stelde een kijkoperatie voor, en  wanneer het daadwerkelijk afgescheurd was, deze meteen te herstellen middels een zogenoemde “tight-rope”. 

De kijkoperatie is afgelopen donderdag geweest.Toen ik na de operatie de chirurg sprak zei hij dat hij de (enkel)band inderdaad heeft moeten herstellen. Van de ene kant een opluchting, omdat het eindelijk was verholpen maar aan de andere kant een domper omdat ik weet hoelang de geschatte hersteltijd is. Eerst 6 weken zoveel mogelijk met de voet omhoog en onbelast stukjes met krukken lopen, en daarna 6 weken licht belasten ondersteund door krukken. Daarna nog fysiotherapie en alles opnieuw opbouwen. 

Al met al zal ik ongeveer halverwege volgend jaar hersteld zijn en kan ik weer rustig op gaan bouwen naar MIJN ultieme doel: DE IRONMAN! Helaas niet in Maastricht, want deze heeft waarschijnlijk geen licentie meer voor de lange afstand. Helaas, maar dan wordt het waarschijnlijk het buitenland. Ook leuk natuurlijk, alleen jammer omdat ik dan minder support zal krijgen van “eigen” publiek. Ook de veiling bij Den Driehoek in Vinkel in Mei 2019 komt te vervallen. Deze komt er uiteraard nog wel, alleen komt er een nieuwe datum t.z.t.. 

Maar laat ik deze laaaange update afsluiten met een positieve vibe en gedachten: Ik ben nog steeds 1000% gemotiveerd en gebrand om de ironman te gaan voltooien en om hiermee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het AVL foundation! Ik ga er ALLES aan doen om dit zo snel mogelijk te behalen en stop niet voordat ik dit doel heb volbracht!

Bedankt voor alle steun iedereen en natuurlijk de donaties! Want daar gaat het natuurlijk om!