Fietsen voor GIST, zeldzame kanker

Rob Scheurink

Opgehaald

16.815
224% bereikt van mijn streefbedrag € 7.500
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Met mijn actie wil ik graag een steentje bijdragen aan het wetenschappelijk kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek (AVL).

Mijn persoonlijke motivatie komt voort uit het feit dat mijn vrouw Esther kanker heeft, namelijk GIST (Gastro Intestinale Stroma Tumor). Begin 2020 werd bij haar de GIST vastgesteld. Na een moeilijke periode die ze ternauwernood heeft overleefd wordt ze nu palliatief behandeld en elk half jaar gecontroleerd d.m.v. een scan. 

De actie is een fietstocht op 22 april a.s. van ruim 210 kilometer tussen twee van de vijf Nederlandse universitaire ziekenhuizen waar GIST behandeld wordt. We fietsen van Nijmegen naar Groningen en willen daarmee geld ophalen voor het opzetten van een beeldendatabank voor de scanbeelden van alle GIST-patiënten in Nederland. De beeldendatabank is een zelflerende machine (AI), die op basis van zoveel mogelijk ingevoerde scanbeelden mee 'denkt' in voorspellen van de groei van de tumor en de uitzaaiingen. Het AVL coördineert dit onderzoek. 

Ik fiets dan met o.a. onze twee zonen, familie en vrienden. Esther volgt ons met overige familie en vrienden tijdens de tocht voor support en fourage. Voor mij, voor ons een betekenisvolle belevenis. 

Meer weten? ...lees onze blog. 


Help je mij mijn streefbedrag in te zamelen? Ik zou je hulp enorm waarderen.

!! 14 januari=streefbedrag behaald!!

We gaan 'gewoon' door!! Zie blog!!

Delen van de link wordt erg gewaardeerd!!

 

Rob


Bekijk alle

De afsluiting; chequeoverhandiging eindbedrag AVL

31-05-2023 | 19:58 Uur
Het is volbracht...., tocht gefietst, doelen behaald.. één ding moest nog gebeuren. De chequeoverhandiging.  De actie heeft geld opgehaald voor onderzoek, een beeldendatabank van GIST-scans. Dit onderzoek is reeds gestart zoals bekend vanuit het Anthonie van Leeuwenhoek ziekenhuis (mede mogelijk gemaakt door "fietsen voor GIST"). Dus waar en aan wie biedt je dan het eindbedrag van de actie aan?!? Uiteraard in het AVL aan diegene die geholpen heeft de actie op te zetten (Sasha Kartoidjojo) en diegene die het onderzoek opzet (Evelyne Roest). Dit hebben wij (Esther en o.g.) gedaan op vrijdag 26 mei j.l. We waren uitgenodigd en zijn er warm en hartelijk ontvangen door Sasha en Evelyne. Evelyne heeft ons helemaal bijgepraat hoe het er (al) voor staat m.b.t. het onderzoek. Onze opgehaalde euro's zijn zeer goed besteed, dat moge duidelijk zijn. Supertrots! In samenwerking met Neeltje Steeghs is Evelyne al druk doende om de databank te vullen. En dat lukt! Het AVL heeft alle beschikbare beelden (vanaf 2014) reeds in de databank opgenomen, voor een groot deel aangevuld met (bijna) alle beelden van het Erasmus Rotterdam. Kortom de kop is eraf en men is verwachtingsvol t.a.v. de resultaten op middellange termijn.  Tevreden, met een mooie bos bloemen en een boek met korte ziekenhuisverhalen gingen we huiswaarts.  De tocht, de actie, de afronding, het zit erop. Het is nu een hele mooie en waardevolle herinnering waar we nog lang over napraten. Rob