Fietsen voor GIST, zeldzame kanker

Rob Scheurink

Opgehaald

10.945
145% bereikt van mijn streefbedrag € 7.500

Met mijn actie wil ik graag een steentje bijdragen aan het wetenschappelijk kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek (AVL).

Mijn persoonlijke motivatie komt voort uit het feit dat mijn vrouw Esther kanker heeft, namelijk GIST (Gastro Intestinale Stroma Tumor). Begin 2020 werd bij haar de GIST vastgesteld. Na een moeilijke periode die ze ternauwernood heeft overleefd wordt ze nu palliatief behandeld en elk half jaar gecontroleerd d.m.v. een scan. 

De actie is een fietstocht op 22 april a.s. van ruim 210 kilometer tussen twee van de vijf Nederlandse universitaire ziekenhuizen waar GIST behandeld wordt. We fietsen van Nijmegen naar Groningen en willen daarmee geld ophalen voor het opzetten van een beeldendatabank voor de scanbeelden van alle GIST-patiënten in Nederland. De beeldendatabank is een zelflerende machine (AI), die op basis van zoveel mogelijk ingevoerde scanbeelden mee 'denkt' in voorspellen van de groei van de tumor en de uitzaaiingen. Het AVL coördineert dit onderzoek. 

Ik fiets dan met o.a. onze twee zonen, familie en vrienden. Esther volgt ons met overige familie en vrienden tijdens de tocht voor support en fourage. Voor mij, voor ons een betekenisvolle belevenis. 

Meer weten? ...lees onze blog. 


Help je mij mijn streefbedrag in te zamelen? Ik zou je hulp enorm waarderen.

!! 14 januari=streefbedrag behaald!!

We gaan 'gewoon' door!! Zie blog!!

Delen van de link wordt erg gewaardeerd!!

 

Rob