Wie goed doet, goed ontmoet…

04 maart 2023 10:22

Behalve dat de actie ‘Fietsen voor GIST’ al heel veel geld heeft opgebracht, brengt het ook een hoop warme medemenselijkheid mee. Dat doet erg goed!

Het organiseren van de tocht is toch meer dan een route uitstippelen en fietsen..

Met 15 personen op meer dan 100 kilometer van Twente te starten, onderweg pauzeren en bij aankomst even bijkomen levert logistiek gezien best wat uitdagingen op. Dat bekende en onbekende medemensen dan belangeloos meedenken en ondersteunen is pure bijvangst.

Een paar voorbeelden; de camping bij Nijmegen waar sommigen voor en na de tocht overnachten bood spontaan een flinke reductie aan voor verblijf, horecabedrijven onderweg die vrijblijvend gebruik van toiletbezoek openstelt en bij aankomst in het UMC Groningen werd ons (ongevraagd) door de oncologen een maaltijd aangeboden voor alle fietsers en de begeleiders!! Wie goed doet, goed ontmoet, aldus Roos Bleckman (behandelaar Esther, UMCG).

In de krokusvakantie heb ik de tocht ‘voor-gefietst’, de route verliep op een paar knelpuntjes na erg soepel. Het belooft een mooie tocht te worden. Sommige fietsers zijn wat huiverig voor ‘verkeerde wind’ die dag, ik ben zelf optimistischer gezien alle voorspoed en positiviteit die het ons tot nu toe heeft gebracht.

Er rust een goed karma op de actie.

Esther & Rob