Pieterpad voor TONIC-2

Wij komen in actie voor kankeronderzoek

Opgehaald

4.825
64% bereikt van het totaalbedrag € 7.500

Wij zetten ons in voor het TONIC-2 onderzoek voor een immuuntherapie tegen kanker door het Pieterpad te lopen (bijna 500km!). Wandelen is voor mijn moeder, Thea, een van bezigheden die helpt om fysiek en mentaal fit te blijven in de strijd tegen haar ziekte. Daarom hebben we een ambitieus plan opgevat om samen het Pieterpad te lopen. Het wandelen alleen maakt haar niet beter, daarom willen we een bedrag inzamelen om het geweldige werk in het AVL te ondersteunen. Het geld naar het specifieke onderzoek waar Thea hopelijk baat bij heeft. We waarderen iedere vorm van ondersteuning!

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.


Bekijk alle

Etappe 7 naar Coevorden

06-09-2021 | 11:45 Uur
Op 5 september trekken we de wandelschoenen weer aan voor de 7e etappe van het Pieterpad. Ruim 20km van Sleen naar Coevorden staat op het programma. Ons avontuur wordt tot nu toe steeds beloond met stralend mooi weer. Rond 8:00 in de ochtend stappen we uit de auto in de frisse najaarslucht, maar een blauwe hemel en een stralende zon. De dauw staat nog op de velden en het geeft een magisch gevoel om de zondagmorgen op deze manier te beginnen. Kanker is een ziekte waarbij er soms hoopvol nieuws is waar enorme kracht uit wordt geput, maar andere momenten krijg je nieuws waarbij dat weer helemaal instort. De grootste uitdaging vind ik wel om daarmee om te gaan en te blijven leven vanuit het positieve en je niet te laten leiden (of lijden) door het negatieve. De wandelingen met mijn moeder dragen zeker bij om van de mooie dingen in het leven te genieten. Kijk alleen maar naar de foto's die we op dit blog delen. De wandeling van vandaag voerde ons door de gebieden waar de turfhandel ooit floreerde in het gebied rondom de hondsrug en de handelsroute tussen Groningen en Munster. Prachtige paden langs de riviertjes en kanalen doen ons nog herinneren aan die tijd. Coevorden was ooit de enige doorgang door de veenmoerassen op de handelsroute tussen Groningen en Munster en daardoor van strategisch belang. In de 11e eeuw kreeg de Utrechtse bisschop zeggenschap over de Drenthe en wijst Coevorden aan als zijn bestuurszetel. Na ongeveer 200 jaar wordt zijn opvolger door de lokale bevolking in de verradelijke veenmoerassen gelokt en verslagen in de slag bij Ane. Daarna krijgt Coevorden stadrechten en voorzien van moderne vestingwerken die nu nog zichtbaar zijn. We zullen nu steeds een dagetappe lopen en nodigen familie en vrienden van harte uit om een etappe met ons mee te lopen. Vind je dat leuk en kan je de uitdaging van zo'n 20km wandelen aan? Stuur dan een berichtje naar mijn moeder dan laten we je weten wanneer we weer verder wandelen. We kijken er weer naar uit om de reis te vervolgen, wellicht met jou! Hartelijke groeten, Thea en Michiel PS. Als je bericht wil krijgen van updates op ons blog kan je op het symbool met het sterretje drukken en je e-mailadres achterlaten. Dat symbool staat op de hoofdpagina van onze actie tussen de blokjes van de social media.