Met Marjan en Marieke naar Ommen 10-12-2021

10 december 2021 20:32

Vandaag hebben Thea, Michiel ( mijn schoonzoon), Marieke ( mijn dochter) en ik een stuk van het Pieterpad gelopen van Junne naar Ommen, zo’n 10 kilometer.
De dag begon met een waterig zonnetje en en dat is de hele ochtend bij ons gebleven.
Michiel had de hele onderneming weer perfect gepland en zo kwamen we met twee auto’s bijna tegelijkertijd aan bij restaurant De Zon in Ommen. Daar ben ik bij Michiel, Thea en Marieke in de auto gestapt en reden we naar Junne, vanwaar we de wandeling zijn begonnen. Zoals gezegd was het prachtig wandelweer: een bleke zon, blauwe lucht en een prachtig wisselend landschap. Het eerste gedeelte over de stuw van de Vecht en langs het water, later door de prachtige bossen afgewisseld met zandduinen. Onderweg kregen we nog een kort college van Michiel over de oorsprong van de Vecht (bij Münster in Duitsland), het ontstaan van de zandduinen en over de boten (zompen), die vroeger de Bentheimer steen (o.a. voor het paleis op de Dam) vanuit Duitsland naar Nederland vervoerden.
Tegen lunchtijd kwamen we aan in het mij en Marieke goed bekende Ommen (waar mijn ouders jarenlang hebben gewoond). Bij lunchroom Ekkelenkamp hebben we van een heerlijke lunch genoten, als afsluiting van alweer een prachtige dag met een gouden randje. Daarna weer terug naar de auto’s en op naar Enschede, waar opa Luuk en opa Peter samen voor de kleinkinderen hadden gezorgd.
Lieve Thea en Michiel, “ keep up the good spirit” en op naar het volgende Pieterpad traject.

Liefs Marjan.