HC Schaap

Wij zetten ons in voor kanker onderzoek

Opgehaald

44.726
275% bereikt van het totaalbedrag € 16.264

HC Schaap is opgericht door vier vrienden, Gijs, Tobias, Michiel en Paul. Vier vrienden die het vermogen hebben om over elk onderwerp slap te kunnen lullen en daarnaast een enorme passie voor hockey hebben. Al snel werd het vele gepraat omgetoverd tot ‘blaten’, het geluid dat schapen maken. Hierdoor noemde de vier vrienden elkaar schapen en de naam Hockey Club Schaap kwam tot leven. Een logo werd bedacht en een stiekeme droom om ooit in een HC Schaap sportshirt te lopen ontstond. Deze droom werd begin 2021 werkelijkheid, maar had een zwart randje. 

Een van de vier schapen, Michiel, was verhuisd met zijn vriendin naar Barcelona om daar zijn droom achterna te gaan. Hij volgde in Barcelona zijn master en droeg daarnaast vol trots de iconische blauw/rode kleuren van FC Barcelona Hockey. In zijn eerste maanden werkte hij zich op tot strafcornerspecialist en clubtopscorer op het hoogste niveau van Spanje. Zelfs de EHL kwam binnen handbereik. Tot het niet meer ging.

Na een korte kerstvakantie in Nederland was hardlopen ineens een stuk moeilijker dan voorheen, waar hij eerst een van de fittere spelers was merkte Michiel dat hij steeds meer moeite had dan zou moeten. Terug in Barcelona bleek er een stuk meer aan de hand te zijn dan een simpele infectie. Er zat 3l vocht in zijn rechterlong wat veroorzaakt bleek te worden door iets wat niemand wil horen op zijn 24e: kanker. Wat voor kanker, dat konden de artsen in Barcelona niet zeggen. Omdat er zoveel onduidelijkheid was werd er verder onderzoek ingezet bij het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Het AvL staat bekend als een van de meest toonaangevende kankerziekenhuizen ter wereld. Daar bleek het te gaan om een zeer zeldzame vorm van wekedelen tumor; een type waar maar enkele honderden cases bekend van zijn wereldwijd. 

Voor de andere drie schapen was dit een teken om de droom van het sportshirt werkelijkheid te laten worden. Het plan was om met dit shirt Michiel een hart onder de riem te steken én om geld op te halen. Dit geld zou gebruikt worden om Michiel zijn bucketlist mee te kunnen vervullen en om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Michiel stak hier echter meteen een stokje voor; het geld moet niet naar hem gaan maar volledig naar de Antoni van Leeuwenhoek foundation.

Met onze teamactie willen wij graag een steentje bijdragen aan het wetenschappelijk kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. In het AVL werken onderzoekers iedere dag aan het ontwikkelen van de beste behandelmethoden voor iedere kankerpatiënt. Help je ons het streefbedrag in te zamelen? Je hulp wordt enorm gewaardeerd.