Nijverdal - Hellendoorn 12-2-2022

12 februari 2022 20:11

Vandaag hebben we weer een unieke wandeling gemaakt over de prachtige Sallandse heuvelrug. Twee maanden geleden betraden we voor het laatst het Pieterpad. Sindsdien heeft mijn moeder een lastige periode doorgemaakt. Ze was een tijdje zeer vermoeid en zag wat grauwer, maar dankzij een ijzeren discipline en de hulp van haar homeopathische arts is haar stofhuishouding weer op pijl en voelt ze zich een stuk beter en straalt ze zelfs weer! Super trots zijn we op haar doorzettingsvermogen en mindset om er ondanks haar ziekte het beste er van te maken. Ze voelde zich weer goed genoeg om er weer op uit te trekken en werd daarvoor beloond met een stralend mooie dag.

We zijn vertrokken vanuit de Rietslenk, een smeltwaterdal dat 150.000 jaar geleden is uitgesleten door een smeltende gletsjer van de (voorlaatste!) ijstijd. Een schitterend gebied waar we een vorige etappe zijn geeindigd in het pikkedonker, maar dat we nu bij stralend daglicht konden bewonderen. De route leidde ons door het glooiende landschap en mooie paden. Daarbij kwamen we ondere andere langs de mooie schaapskooi Twilhaar, helaas zonder schapen omdat die plek hebben gemaakt voor de zeldzame Korhoen. Daar vlakbij was ook de locatie van een werkkamp uit de 2e wereldoorlog. Deze etappe eindigde met een pittige klim de Hellendoornsche Berg op, maar ook die zijn we goed op gekomen en met een voldaan gevoel hebben we weer ruim 6km van het Pieterpad voltooid.

We hebben inmiddels bijna 200km van het Pieterpad voltooid en met dank aan onze supporters ook een mooi bedrag opgehaald voor het TONIC2 onderzoek. Bedankt allemaal voor de steun!

Tot de volgende etappe,

Michiel