Wandel de 30 van Zandvoort voor kankeronderzoek

Nog te gaan:

Wandelen over strand en door de duinen, cultuur snuiven én het onderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek steunen? Dat kan op 23 maart 2024 tijdens ‘De 30 van Zandvoort’. De prachtige routes van 18 en 30 km leiden je door Nationaal Park Zuid-Kennemerland en langs de Ruïne van Brederode. Als optie kun je 4 km extra lopen over het circuit van Zandvoort. 

Wandel je mee? Dan kun je bijdragen aan onderzoek naar melanoom in het Antoni van Leeuwenhoek.

Hoe doe je mee?

  • Schrijf je voor de 30 van Zandvoort via www.30vanzandvoort.nl/inschrijven
  • Meld je actie aan via het AVL actieplatform en kies of je alleen of met een team meedoet
  • Deel jouw motivatie en vertel iets over jezelf
  • Deel je actie en laat je sponsoren door vrienden en familie

 

Waar gaat de opbrengst van de 30 van Zandvoort naartoe?

Door mee te doen aan de 30 van Zandvoort en hiermee in actie te komen voor AVL Foundation draag je bij aan onderzoek naar melanoom.

“Hoe vroeger een melanoom wordt ontdekt, des te beter en makkelijker de behandeling en hoe groter de kans op genezing”, aldus dr. Elsemieke Plasmeijer, dermatoloog en vakgroephoofd Dermatologie bij het AVL. In het AVL introduceerde dr. Plasmeijer het 3D-fotosysteem, de 360 WB Vectra. Dit is het eerste 3D-fotosysteem van haar soort in Nederland en een van de weinige in Europa en de wereld.”

“Dit apparaat maakt heel scherpe en gedetailleerde 3D foto’s van de huid en zo kunnen wij zien hoe een moedervlek zich in de loop der jaren ontwikkelt. Met de vele foto’s die de Vectra maakt, ontstaat er een schat aan onderzoeksdata. Deze data kan gebruikt worden om met behulp van Artifical Intelligence tumoren nog beter en sneller automatisch te herkennen. We kunnen dan sneller zien welke moedervlekken het afgelopen jaar wel of niet zijn veranderd. Deze selectie zou ons enorm helpen, vooral bij patiënten die heel veel bijzondere moedervlekken hebben. We hoeven ons dan alleen te richten op de moedervlekken die verdacht zijn. Ik verwacht dat Artificial Intelligence mooie toepassingen gaat opleveren om melanoom in een vroeg stadium op te sporen.”

Alle donaties van deze editie van de 30 van Zandvoort komen ten goede aan dit onderzoek.